Better every day

Eric van de Graaff, ilearnr

De stevige handdruk

Een reactie plaatsen

Kun je je nog een specifieke handdruk herinneren? Met deze vraag haal ik vaak heftige herinneringen boven. Soms uit lang vervlogen tijden. Van “Ik kreeg drie jaar geleden een slap, koud en klef handje, ik gruwel er nog van” tot “De handdruk was zo pijnlijk, dat als die man voor mijn auto zou lopen dan …” Op mijn vraag hoe lang die handdruk geleden was, was het verrassende antwoord: “meer dan 10 jaar!” De handdruk raakt dus aan iets heel essentieels in het mensenlijk contact.

Onderzoek (Patti Wood, 2007) toont aan dat een perfecte handdruk even veel vertrouwen opbouwt als een goed gesprek van drie uur. Het is een stevige handdruk die kracht en drive uitstraalt, met de juiste oogcontactlengte én een volledige grip. De hand is droog met de duim omhoog en de druk van de hand is gelijk aan die van de ander, of op zijn best een klein beetje meer.

En zoals netwerkers weten; vertrouwen is de basis. Reden genoeg voor netwerkers om nieuwe contacten de hand te schudden en bestaande contacten evenzo! En dan natuurlijk met een goede handdruk. Niet nat, niet slap en ook niet veels te stevig, maar droog, warm, stevig en met vriendelijk oogcontact, zonder te knipperen en drie keer schudden …

Auteur: Eric van de Graaff

Support you to be better every day, that is my passion! Develop people and teams so that they can realize their dream. I am a father, a husband and a life long learner, trainer, coach, snowboarder and personal growth hacker. My skills round up like: communicative • go-getter • emphatic • eager to learn • result-oriented • strategic • teamplayer • innovative.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s