Better every day

Eric van de Graaff, ilearnr

Netwerken op hoogte

Een reactie plaatsen

Vaak wordt mij de vraag gesteld: “Waar kan ik netwerken?” Mijn antwoord is: “Eigenlijk overal!”. Hoe raakt onderstaande verhaal jou?

Het is april 2012. Ik heb zojuist coaching afgerond in Hamburg en ik ben onderweg naar Glasgow. Ik vlieg via Londen. In Glasgow ga ik een conferentie bijwonen over de best practices van Netwerken. Ik zit in mijn stoel te wachten tot het vliegtuig vertrekt. “Bijna in de lucht”, zeg ik tegen de man in de stoel naast mij. Hij kijkt me niet begrijpend aan. “Almost in the air”, zeg ik. De man knikt. “Yes, we are!”. En zo ontspint zich een aardig gesprek.

Stephane blijkt te werken bij een groot internationaal bedrijf. Ik vraag hem hoe hij aan nieuwe opdrachten komt. En dan vraagt hij dat aan mij… En zo komt het gesprek op netwerken. Ik leg uit hoe ik me erop focus om anderen via mijn netwerk te helpen.

Na deze uitleg vraag ik Stephane of hij op dit moment nog grote uitgaven gaat doen. Nee, de grootste uitgave heeft hij net gedaan, hij heeft onlangs een huis gekocht. Het blijkt een geweldig mooi huis maar het is nog niet helemaal klaar: de keuken is te oud. Eigenlijk willen Stephane en zijn vrouw een moderne keuken in Italiaanse stijl. Dat zou toch al gauw 20 duizend euro kosten schat Stephane. Ik vraag hem of hij het goed vindt als ik een locale professioneel keukenontwerper vraag om contact met hem op te nemen. Hij stemt in en we wisselen kaartjes uit. Aangekomen op vliegveld Londen Heathrow nemen we afscheid.

Ik heb een uur en 25 minuten wachttijd tot mijn vlucht naar Glasgow. Ik stuur een sms bericht naar Phil Berg waarvan ik weet dat hij een groot netwerk heeft rondom Londen: Wie kent hij die keukens ontwerpt in de buurt van Stephane’s adres? Een half uur later zend Phill mij de contactgegevens van Ali. Ali heeft een gerenommeerd keukenbedrijf, Classic Kitchens genaamd. Ik zend de sms van Phil door aan Stephane en de gegevens van Stephane aan Ali. Mijn vliegtuig vertrekt. Als ik op het vliegveld van Glasgow aan kom en mijn telefoon weer aan zet ontvang ik een berichtje: ” Wow, let’s see how this works out, Stephane”. Hij is werkelijk zeer verrast over deze snelle actie.

Voor mij betekent het plezier om iemand te kunnen helpen en mogelijk een mooie ingang bij een groot bedrijf. Baat het niet, het schaadt zeker niet! En de vlucht is om gevlogen! Het is dus voor mij niet zozeer de vraag waar je KAN netwerken, maar waar Wil je netwerken? …

Auteur: Eric van de Graaff

Support you to be better every day, that is my passion! Develop people and teams so that they can realize their dream. I am a father, a husband and a life long learner, trainer, coach, snowboarder and personal growth hacker. My skills round up like: communicative • go-getter • emphatic • eager to learn • result-oriented • strategic • teamplayer • innovative.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s