Better every day

Eric van de Graaff, ilearnr

Netwerkkracht

Een reactie plaatsen

Tijdens een ondernemersnetwerk op Papendal in 2008 ontmoet ik Julius Scholten. Hij begeleidt een informeel commercieel netwerk, ICN. Hij nodigt mij uit. Het ICN netwerk is een bijzonder leuke groep ondernemers en managers die Julius in de loop van jaren om zich heen heeft verzameld. Met zijn geweldige geheugen en gevoel voor netwerken, legt hij voor vele deelnemers goede contacten.

Een van de ICN deelnemers is Ar van Hoffen. Ar is op dat moment Hovenier. Hij haalt een groot deel van zijn omzet uit een netwerk van zakenmensen die elkaar zeer regelmatig ontmoeten. Hij nodigt mij uit te ervaren hoe dat gaat. Het is kwart voor zeven in de morgen als ik in Veenendaal op de netwerkbijeenkomst kom. Het is al een drukte van jewelste. In het restaurantdeel van een nog gesloten winkelcentrum zijn ongeveer 40 zakenmensen bijeengekomen om elkaar aan meer omzet te helpen. Het valt op dat er van elke branche slechts een vertegenwoordiger aanwezig is. Er is één bankier, één advocaat, hovenier, bloemist, deurwaarder. Tot half negen wordt een strakke agenda gehanteerd. Om beurten geeft men aan hoe men heet, wat het bedrijf doet en welke klanten men zoekt. Tussendoor wordt op een prettige manier gelachen en gesproken. Er worden duidelijk veel zaken gedaan, want ook daarover wordt gesproken. Na deze bijeenkomst zie ik in dat dit voor mij een zeer geschikt netwerk kan zijn. Ik neem contact op met de groep in Arnhem en sluit mij in 2009 aan bij een groep van 5 zakenmensen. Met hulp van Bernhard van Riessen van Business Network International bouwen we de netwerkgroep uit. Ik besluit Geert te vragen om met ons een keer een ontbijt mee te eten, om te kijken of het netwerk ook voor hem omzet zou kunnen genereren. Geert Borkus is een aanbestedingsspecialist die al ruim 10 jaar aanbestedingen voor de gemeentelijke overheid heeft georganiseerd. een jaar geleden ontmoette ik Geert tijdens “Van starter naar Topper!” .  Samen met ondernemerscoach Paul Tonino bedenken we hoe Geert zijn bedrijf kan ontwikkelen. Geert en ik klikken bijzonder goed en na de workshop hebben we contact gehouden. Hij sluit zich dan ook graag aan bij ons netwerk. In enkele maanden tijd groeit de groep tot 22 zakenmensen en we besluiten dit kenbaar te maken met een mooi groot ondernemers ontbijt voor Arnhemse ondernemers. In de aanloop naar deze bijeenkomst help ik de groep met de voorbereidingen van hun presentaties. Op het grote ontbijt in februari 2010 zijn 165 aanwezigen. Er staan files in de vroege uren!

Een maand later attendeert Geert de aanbestedingsspecialist & inkoper van Bosch Advies mij op een Europese aanbesteding.  “Dit kan jij!” zegt hij. Als eenmanszaak denk ik: “Dat lijkt mij niet!”, maar ik ga het toch lezen. De week daarop maak ik tijdens de ontbijtbijeenkomst kenbaar dat ik met ervaren trainers en acteurs uit mijn netwerk op advies van Geert ga inschrijven op een Europese aanbesteding en dat ik eigenlijk wel hoop dat de inschrijving opvalt en niet onder op de stapel komt.

“Dat vind ik stoer”, zegt Jacqueline Willemsen van ontwerpstudio & drukkerij, Coers & Roest. “Zullen wij er een mooi ontwerp bij maken, dan springt de inschrijving er in ieder geval goed uit?” “Dan maak ik mooie foto’s van jullie team!”, zegt de fotograaf Marco Vellinga. “Als de inkoper gaat “googelen” moet hij wel een mooie, bijpassende site vinden”, zegt de webdesigner Kees van der Veer van Doit-online.. “Wij zullen soepel de reservering van de locaties en logies verzorgen”, geeft Marije van der Valk van het Van der Valk hotel aan. Vier weken later, ruim een dag voor de sluiting van de termijn brengt de koerier van Take-off Couriers de inschrijving, gescreend en verbeterd door de aanbestedingsspecialist,  naar de uitschrijvende instantie.

Inmiddels belt het bel-bureau Call-a-round grote bedrijven op om deze training Persoonlijke kracht ook onder hun aandacht te kunnen brengen. Het relatiegeschenkenbedrijf European Distrade heeft een mooie trui gemaakt voor allen die nu wachten op de uitslag. Een werkelijk zeer motiverende actie. Het hele team kijkt uit naar de komende gunningsbeslissing. Ik weet nu al dat ik met de hulp van mijn netwerk door mij onmogelijk geachte dromen kan realiseren.

Dan volgt de gunning: Uit 330 ingeschreven trainingen op twee onderwerpen Persoonlijke kracht is Eric van de Graaff People Development Business voor beide trainingen als nummer 1 uit de selectie gekomen. Ik ervaar de kracht van het  netwerk. Ik ervaar de waarde van Geven Loont.

Auteur: Eric van de Graaff

Support you to be better every day, that is my passion! Develop people and teams so that they can realize their dream. I am a father, a husband and a life long learner, trainer, coach, snowboarder and personal growth hacker. My skills round up like: communicative • go-getter • emphatic • eager to learn • result-oriented • strategic • teamplayer • innovative.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s